Home » Къмпинг » Една седмица къмпинг влияе на биологичния часовник
Риболовен магазин черен петък

Една седмица къмпинг влияе на биологичния часовник

Една седмица къмпинг влияе на биологичния часовник
Една седмица къмпинг влияе на биологичния часовник

Последните проучвания показват, че седемдневния къмпинг може доведе до рестарт на биологичния часовник, отговарящ за съня ви.

Според учените, съвременния начин живот създава пречки за нормалния сън, заради постоянното излагане на изкуствена светлина и отсъствие на достатъчно слънце. Интересното обаче е, че след изкарване на достатъчно време сред живата природа на къмпинг, биологичните часовници на осем души подложили се на тест са постигнали синхрон при изгрев и залез.

Аналитиците твърдят, че масовото разпространение на електрическата светлина след 30-те години е дало отражение на земята чрез разваляне на биоритмите свързани при хората. Първоначално са тествани неколцина доброволци, при които нивото на сън е било нормално.

Въпреки всичко при задълбочените прегледи включващи проследяване на хормона мелатонин, учените заключили, че градското осветление води до два часа закъсняване на биологичния часовник. Установена било нарушение в нормалния процес на сън и веднага е приложен следващ подход.

Експертите продължи опита, като този път завели участниците извън града, където да спят на палатки. Създаденият къмпинг разполагал с всичко необходимо за нуждите на осемте човека. Изследването потвърдило, че при градски условия се намалява ефективността от светлината заради модерните електрически крушки и продължителния нощен живот наситен с изкуствено осветление.

Къмпингуващите усетили ползотворното въздействие на слънчевата светлина и посрещнали утрото заредени с енергия. Ето защо много лекари днес предлагат разходка на чист въздух или почивка в планината, за противодействие срещу безсъние, високо кръвно и други подобни заболявания.

Ние знаем, че не всеки има физическата или финансова възможност, да посети даден къмпинг, но това не пречи на движение сред природата. Телевизорите, компютърните монитори, лампите вкъщи, неоновите реклами през нощта и въобще, изкуствената светлина може само да попречи на съня. Стремете се да постигнете необходимия баланс, за да настроите биологичните си часовници. В края на тази статия искаме да ви пожелаем много здраве и всичко най-добро.

ribarski magazin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *