Home » Статии за Риболов » Работещата захранка
Риболовен магазин черен петък
захранка

Работещата захранка

захранкаКакто е ясно на повечето от нас захранването при риболова днес е изключително важно и може да бъде разликата между успешния и неуспешния излет. Понякога може да имаме успех, ако просто изсипем купената мека храна в кофа, и след като добавим вода да я поднесем на рибите под формата на топки. Това обаче далеч не е всичко. В днешно време са известни някои тънкости, които биха направили захранката ви по–резултатна и неустоима за рибите. Нека разгледаме някои доказали се трикове за подобряване на риболовната захранка.

Мнозина риболовци използват тактиката, при която подадената храна образува облак във водните слоеве. Това може да бъде много резултатно понякога, но е по-добре да се подсигурим и да имаме захранка и на дъното. Сега ще разберете как да приготвите захранка, която хем да образува облак, но и да достига до дъното на водоема.

След като сме навлажнили захранката правим стандартни топки. След това готовите топки се овалват в останалата суха захранка и сме готови за поднасянето им. По този начин топката ще стигне до дъното, но и ще се образува облак от сухата захранка, полепнала по топката по–рано.

Друго, което може да пробвате е да добавите ефервесцентна таблетка – например от витамини. Таблетката се слага в топката и когато тя достигне дъното и се разпадне, започва отделяне на кислород, ароматът се разнася по–добре и т.н. Този метод може да бъде доста резултатен, като без съмнение ще привлече вниманието на рибите плуващи в близост, а след това ще бъде въпрос на малко късмет, за да достигнат стръвта ви.

Друг трик, който може да пробвате е да добавите пуканки към захранката си. Добавят се към захранката начупени на парчета или смлени. Когато топката, предварително омесена с пуканки, попадне на дъното след време пуканките ще започнат бавно да изплуват, защото са много леки, като по този начин ще привлекат рибите.

И без съмнение следва един от най–популярните методи в риболова – захранването с бели червеи. Те предлагат много варианти за употреба, можем да ги направим бавно потъващи, можем да ги слепваме с лепило и т.н. Можем, разбира се, и да ги ароматизираме, като изпозлваме даден марков ароматизатор от рибарския магазин. Ако пък нямаме такъв, можем да пробваме и с обикновена ванилия. Варианти не липсват. Използването на червеи като захранка би увеличило конкуренцията между рибите.

Нека разгледаме малко по–подробно този случай. Когато захранваме с червеи те падат един по един към дъното. Ако нанижем на куката няколко броя червеи, например два или три, предлагаме по–привлекателна и обемна порция за рибите. Всяка риба би искала да стигне първа до тази апетитна хапка и да изпревари останалите. Чрез този метод могат да се уловят и по–едри екземпляри.

Риболовът в последно време претърпя много голямо положително развитие и днес риболовците разполагат с мнозина тънкости и трикове, които биха ги доближили още повече към улова на любимата ни риба.

ribarski magazin