яз. Порой
Риболовен атласяз. Порой

Язовир Порой се намира на територията на община Поморие, на 35 км от Бургас и на 13 км от курортен комплекс Слънчев бряг.

Разположен е сред красивата природа на поморийските села Оризаре и Порой. Язовирът е разположен на площ от 4450 декара и е категоризиран за стопански и любителски риболов. Тук можете да практикувате и спортен риболов, да предприемете романтична разходка с лодка или просто да си направите страхотен излет край бреговете.

Можете да ловите толстолоб, шаран, каракуда, таранка, белевица, червеноперка и други. Язовир Порой е достъпен от всички страни и бреговете му предлагат чудесни места за пикник или къмпингуване. 

До язовир Порой се достига като от Бургас минете през Каблешково и се насочите към село Порой или като от Слънчев бряг минете през Тънково за Оризаре.

Рейтинг: 
Местоположение:

 Екстри: 
Риби: 

 

Коментари
1 - snegk (08:21 09.01.2012)
Това е водоем, който дълги години беше разрешен за стопански риболов. Като се има на предвид и бракониерските набези, то във водоема е останало много малко количество едри риби.Въпреки това, водоема държи амури и шарани над 10кг. Просто трябва да се намери подходящото място, стръв и момент.
2 - todor_hristov (21:17 06.03.2013)
Личният ми рекорд за бял амур е от там. 17 килограма. страхотен язовир
3 - Methokill (08:57 14.11.2013)
Някаква информация към настоящият момент?
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.
Реклама
  •  
  •